Ulei peste bujii Opel Vectra B

Motorul nu merge rotund, turatie sub 900 Rpm, ulei peste bujii la Opel Vectra B.

Am sa va relatez un caz tare interesant… un posesor de Opel Vectra B cu motor de 1.8 benzina se tot de plangea ca motorul nu mai merge rotund, se cutremura atat in stationare cat si in sarcina si are impresia ca functioneaza in 3 pistoane.

In stationare avea cu mult sub turatie pe la vre-o 800-900 Rpm, deja isi facea griji ca motorul nu mai este bun de nimic.

S-a decis sa vina la service pentru a vedea unde-i problema, i-am desfacut capacul care acopera bujiile si ce sa vezi ca era plin de ulei peste bujii si scurgeri vizibile la capacul de la culbutori. Am descoperit problema deci sa actionam! Desfacem capacul de la culbutori si verificam garnitura care trebuia ori schimbata ori aranjata cu silicon. A decis sa ramana aceeasi si sa o prindem cu silicon, am scos uleiul de peste bujii, am curatat locul unde se aseaza garnitura si am pus totul la loc. Cheie, motorul tot la fel se comporta, deci clar ca bujiile nu mai erau bune dupa o asemenea baie, si-a cumparat bujii noi cu 2 poli si problema rezolvata. Deci in cazul in care motorul merge cu intrerupere, cel mai bun lucru pentru inceput ar fi sa verificati bujiile chiar daca nu au ulei peste. Este destul ca o bujie sa nu functioneze ca motorul sa nu mearga rotund. Verificarea bujiilor nu se face vizual, ci prin inlocuirea tuturor bujiilor cu altele functionale.

Drum Bun!

Posted on May 16, 2014, in Altele. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: